Husk å resirkuler! Hos oss kan du resirkulere batterier og modder! 

Damperen på flytur!

Skal du snart ut på reise å ønsker å ta med deg bestevennen din?
Les dette så slipper du ubehageligheter 🙂

Ut å fly med damperen

fly1

De fleste flyselskaper lar deg reise med damperen i håndbagasjen, men det er best å sjekke med flyselskapet før du reiser.

Det er vanligvis ikke et problem å ta med små flasker e-væske ombord heller, så lenge flaskene er på under 100 ml. Du må putte e-væsken din i en gjennomsiktig plastikkpose sammen med andre flytende ting. Flasker større enn 100ml har du i bagasjen.

Det er også vanlig at flasker og tanker lekker ombord på fly. Det skjer på grunn av trykkforskjellen i  kabinen. Det kan være lurt å ta med litt tørkepapir, å pakke tanker og flasker i poser for å unngå søl.
Tanken din kan lekke pga trykket når du flyr. Det som skjer med ørene dine er det samme som skjer med tanken, men den kan ikke utlikne trykket.
Skal du være på den sikre disen demonterer du batteriet fra tanken og legger tanken i en plastpose.

Batterier i inn-sjekket bagasje?
Det er ulovlig å ha batterier i inn-sjekket bagasje. Dette forbudet gjelder over hele verden. Derfor skal alltid batteriene dine være med i håndbagasjen.
I denne sammenheng kan det være greit å vite at det er forbudt å lade e-sigaretter ombord i fly.

Det er IKKE LOV til å dampe ombord på flyet!

Damping på flyplassen?

flyplass

Her kan du ha litt mer håp. Heathrow har til og med en egen dampesalong. Flyplassen tillater også bruk av e-sigaretter på resten av flyplassen, bortsett fra i gaten. Noen ganger vil du bli spurt om å bruke e-sigaretten din i røykeområdet. Andre ganger vil du få streng beskjed om å legge den bort på hele flyplassen.

En god huskeregel er å spørre før du damper, spesielt hvis du blåser godt synlige skyer.

Damperen i sikkerhetskontrollen?

Det går stort sett fint å ta med seg damperen gjennom sikkerhetskontrollen. På enkelte flyplasser kan du møte på problemer, slik som i Dubai, men vanligvis går det helt fint. Sørg for at batteriet er ladet opp, slik at du kan skru den på for å vise kontrolløren hva du har med deg. Det samme gjelder i tollen.

Hvor kan jeg dampe lovlig?

Igjen kan du ha litt mer håp. Selv om damping er forbudt i flere land er fokuset som regel på forhandlere, ikke brukere.

I de fleste Europeiske land er det lov å dampe selv om flere har innført restriksjoner på nikotin og salg av utstyr.

Det finnes også land der du kan bli straffet for å dampe. Singapore er et eksempel: her kan du raskt bli bøtelagt opp til 2000 kr hvis du blir tatt.

Enkelte stater i USA har også egne regler for damping på offentlig sted.

For å se en utfyllende og oppdatert liste over lover og regler i forskjellige land bør du sjekke ut denne lista.

Før du reiser:

Handle eller ta med e-juice?

Det spørs på hvor du skal reise. Er Gran Canaria målet kan du handle e-væske hos iSmokeKing i Puerto Rico. De har også et godt utvalg av e-sigaretter, mods, tanker og tilbehør når du skal på ferie til Gran Canaria.

London og andre større byer i England er også steder du kan reise til uten å ta med en koffert full av utstyr og e-væske. Her er utvalget godt og det finnes mange seriøse forhandlere.

Uansett hvor du skal kan det være greit å utføre et Google-søk etter forhandlere på destinasjonen din før du reiser. Det er alltid best å være forberedt.

I møte med holdninger

Husk at damping kanskje ikke er like godt kjent på reisemålet ditt. Holdninger kan også ha blitt påvirket av dårlig propaganda fra tobakksindustrien.

Vær tålmodig og bevæpnet med fakta. Kanskje du treffer noen som virkelig fatter interesse for dampen. Jeg får ofte positive kommentarer fra spanjoler og turister etter å ha fortalt om hvor godt e-sigaretter faktisk fungerer når du vil slutte å røyke.

Til syvende og sist gjelder det å nyte ferien!

Ring oss 51 22 55 22 eller meld oss på Facebook.

Handlekurv